't eksternest   land art links contact archief artonivo in englisheksternest environmental sculptures and land art


't eksternest maakt deel uit van het c.i.c., een internationale vereniging met als doel de bevordering van de interactie tussen kunstenaars op internationaal niveau.

't eksternest (arch. huib hoste 1945 en christiaan vanderplaetse 1963) ligt op een heuvel met panoramisch zicht en is sinds 1990 bekend als centrum voor artistieke integratie.

villa eksternest rumbeke


in het kader van een eventueel bebossingsplan in de regio, wil 't eksternest een rustpunt op de kim van de zilverberg inrichten. van hieruit kan de wandelaar genieten van een vergezicht op de stad roeselare, alsook verpozen in een soort van beeldenpark. plannen worden nu uitgewerkt om met sculpturen, die in symbiose met de omgeving opgesteld worden, alsook met experimenten in landscape art en land art, de omgeving als een attractiepool voor de natuur- en cultuurminnende wandelaars uit te bouwen.

hiervoor zijn reeds contacten gelegd met de stedelijke diensten van de stad roeselare: cultuurraad, cultuurcentrum en de schepen van cultuur.


creative encounters
ieder jaar houdt het in kreta een workshop met interdisciplinaire kunstbeoefening, waarbij het te creëren kunstwerk in confrontatie met de omringende natuur ontworpen en gerealiseerd wordt door alle participanten.


artonivo, a room for art
het c.i.c. organiseert naast land art experimenten ook tentoonstellingen. permanent organiseert het de tentoonstellingen in artonivo, wollestraat 25, brugge. vooral kunst van de tweede lijn, zoals kalligrafie, fotografie, grafiek (litho en gravure), alsook objecten in glas en keramiek worden er getoond. telkens zijn kunstenaars met verschillende kunstdiscipline uitgenodigd om samen tentoon te stellen onder een gekozen thema of titel.


steun
het centrum geniet de steun van het ministerie van de vlaamse gemeenschap, het vizo, van de franse en nederlandse ambassades.
©2003 mr10.org