't eksternest land art links contact   archief   artonivo in english


08.09 - 13.10.2002

HUIB HOSTE ARCHITECT, VLAAMS BOUWMEESTER

ingericht door KULeuven, departement ASRO, Anno 02 en 't eksternestin 1957, naar aanleiding van zijn 75ste verjaardag, werd architect huib hoste plechtig gehuldigd. met of tegen zijn zin? hieronder leest u enkele bedenkingen van hoste die hij neerschreef naar aanleiding van dit "wonder avontuur". in ditzelfde betoog vertelt hij ook over zijn projecten in zuid west-vlaanderen:

" gedurende mijn 75-jarige leven heb ik veel geschreven, hetzij op verzoek, hetzij uit behoefte, en toch is het mij vóór dezen nooit gebeurd verzocht te worden een en ander over mijzelf te schrijven. on aura tot vu! ik beschouw dit als een soort avontuur, en het avontuurlijke in het leven is voor mij steeds boeiend geweest. en het is wel een wonder avontuur, gehuldigd te worden voor datgene wat u een halve eeuw lang met de vinger heeft doen aanwijzen als een schurftig schaap, als een hovaardige zot. "

" (...) sindsdien hebben velen mij met belangstellende vriendelijkheid gevraagd of deze viering mij ook opdrachten aangebracht heeft. het antwoord kan kort en goed zijn: geen enkele opdracht natuurlijk, wel zeer veel nieuwsgierigheid. mij werd dus van verschillende kanten gevraagd: vertel toch eens hoe gij architect geworden zijt en hoe modern architect? "


gidsen
op zondag zijn er gratis rondleidingen tussen 15.00 uur en 18.00 uur.
deze tentoonstelling is ook het eindpunt van het huib hoste parcours op zaterdag 14 september.
meer info vindt u onder anno 02, "huib hoste parcours"


terzelfdertijd
vooraan de villa en op de benedenverdieping:
archeologische vondsten rond de zilverberg, ingericht door VOBOW Vereniging Oudheidkundig Bodemonderzoek Westvlaanderen


open
open iedere zondag van 14.30 - 18.00
of op afspraak (051/243388): woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.


glasobjecten?
voor glaskunst gaat u naar:   

 


©2001 maarten callebert - macware services